Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 mai 2011

Lina Medina,un record neegalat nici în ziua de azi!

Lina Medina,un record neegalat nici în ziua de azi!

      
Pe 14 mai 1939, peruanca Lina Medina devenea cea mai tânără mamă din istoria omenirii, record neegalat nici în ziua de azi.

Acum 72 de ani, Medina dădea naştere unui băiat, deşi era o fetiţă de doar 5 ani, 7 luni şi 17 zile!
Povestea incredibilă a Linei Medina a început în aprilie 1939, când părinţii săi au dus-o la doctor, impacientaţi de faptul că micuţei îi crescuse foarte mult burta.
Teama lor a fost că fetiţa avea o tumoare la stomac, dar doctorii au descoperit că aceasta este gravidă în şapte luni! Pe 14 mai 1939, Lina năştea prin cezariană un băieţel de 2,7 kilograme, la vârsta de 5 ani, 7 luni şi 17 zile, devenind cea mai tânără mamă din istorie.
Lina nu a dezvăluit niciodată numele tatălui şi nici circumstanţele în care a rămas gravidă. Primul suspect a fost tatăl ei, arestat sub acuzaţia de viol şi incest, dar a fost eliberat în lipsa oricărei dovezi care să-l incrimineze.
Gerardo, băiatul Linei, a crescut cu credinţa că aceasta este sora sa, aflând că îi este mamă la vârsta de 10 ani. A murit în 1979, la 40 de ani, din cauza unei boli la măduva spinării.
Lina Medina are astăzi 77 de ani şi trăieşte în capitala Perului, Lima, alături de soţul său, Raul Jurado, căruia i-a dăruit un fiu, născut în 1972, când Lina avea 39 de ani.
Hartuita de catre jurnalisti, Lina, conform sotului ei, „a crescut prudenta si introvertita”. Ostracizarea sa de a deveni mama inca de mic copil a fost o consecinta a unei epoci in care virginitatea era considerata de o mare importanta morala.
“Ei au spus despre Lina ca a fost o alta Fecioara Maria care a conceput fara sa comita pacatul original, ci din munca si harul Duhului Sfant. Chiar si astazi in satul Antacancha cred ca Gerardo a fost fiul Soarelui. Dar si asa, Lina a trait sfasiata intre doua extreme, deoarece cazul sau a trecut de la un miracol la un subiect interzis.
Au trecut 72 ani de cand a nascut cea mai tanara mama din istorie si inca este necunoscuta persoana care a violat-o.
Oricum, pana cand cineva nu va darama recordul de maternitate, mai devreme de cinci ani, sapte luni si 21 zile, Lina Medina din Peru va continua sa fie cea mai tanara mama din lume.


Sursa : http://adpres.ro/relatii-a-sex/49-relatii-si-sex/1241-lina-medinaun-record-neegalat-nici-in-ziua-de-azi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu